Tábor Barrandov, ZO KINOS Barrandov Studio, Kříženeckého nám. 322/5, 152 00 Praha 5
druhyturnus@taborbarrandov.cz
Tábor Barrandov, Miřetín 68, 539 44 p. Proseč u Skutče

Den 7. – Zdravověda, zdravověda, zdravověda…

Sobotu jsme z velké části věnovali zdravovědě. Naši dva zdravotníci si rozdělili dopoledne mladší děti na dvě skupinky a krásně jim vysvětlili zásady první pomoci. Co je nejdůležitější, spoustu věcí si společně nasimulovali a vyzkoušeli. Sice všichni svorně doufáme, že nově nabyté znalosti nebudou muset v praxi použít, ale zároveň můžeme být celkem klidní, protože jsou kvalitně připraveni.

Totéž jsme si zopakovali i odpoledne, jen podrobněji a se starší půlkou tábora. Anička i Honza (zdravotníci) včetně všech figurantů podali dechberoucí výkony, děti se soustředily, hlásily, zapojovaly, a tak jsme mohli všechny zúčastněné na večerním nástupu moc pochválit. Zasloužili si to.

Tři oddíly si na noc odešly zopakovat spaní v lese. Tentokrát počasí nebylo úplně ideální a ráno je potrápila trocha deště. Sice samozřejmě měli připravené přístřešky, ale i tak se během přesunu do tábora mírně namočili. Roztopili jsme ale jídelnu a mokré věci budou za chvíli krásně usušené. Déšť naštěstí netrval dlouho, a tak už zase probíhá běžný program, jen raději pod střechou nebo s pláštěnkami v batůžcích.

(A ještě jedna informace ze zákulisí, ale pššššt, ať se to nerozkřikne. Už druhý den tiskneme loga etapových her na trička a symboly na stuhy.)