Tábor Barrandov, ZO KINOS Barrandov Studio, Kříženeckého nám. 322/5, 152 00 Praha 5
druhyturnus@taborbarrandov.cz
Tábor Barrandov, Miřetín 68, 539 44 p. Proseč u Skutče

Den 2. – Zahájení etapovky a oheň

Milí čtenáři,
včera mladší oddíly pokračovaly v rozřazovacích soutěžích a starší děti se pomalu pustily do studia znalostí lesní moudrosti.

Během odpoledne jsme zahájili letošní lezeckou sezónu. Jako první se do něj pustili nejstarší kluci, čili první šel první oddíl. A zvládli to skvěle, dokonce tak, že se shodli, že to pro letošní rok nebylo jejich poslední lezení – ale nebudu předbíhat, více se dozvíte v následujících dnech.

Večerní program byl nabitý a významný na obou frontách. Menší oddíly zpívaly u ohně oblíbené písničky z nových vylepšených zpěvníků a s večerkou se jim vůbec nechtělo odejít do spacáků.

Starší děti se zúčastnily zahájení svojí etapové hry. Poslechly si úvod příběhu Bídníků, musely odhalit princip, podle kterého jsou rozděleny do družinek a následně si po skupinkách vymyslet pěkné názvy a také důvod, proč vlastně skončily na galejích. Jean Valjean si odpykal 19 let za pouhou krádež chleba. Ale za co šly pykat naše družinky? Sešlo se nám pestré spektrum odůvodnění. Taková vlajka Francie zahozená do bláta či bageta, na kterou si děti dovolily dát, no považte sami, kečup!!! Takže tu máme tábor plný propuštěných vězňů, kteří si budou muset horko těžko budovat svoji kariéru. Držte jim palce.