Tábor Barrandov, ZO KINOS Barrandov Studio, Kříženeckého nám. 322/5, 152 00 Praha 5
druhyturnus@taborbarrandov.cz
Tábor Barrandov, Miřetín 68, 539 44 p. Proseč u Skutče

Den 13. – Závěr obou her a rozlučkové disco

Milí přátelé, dnes to vezmu stručně – je už pozdě a zítra na psaní příspěvků nebude čas, ale nemůžeme přeci nechat táborovou sérii neukončenou, že?

Dnes jsme prožili náš závěrečný den v táboře. A že jsme toho stihli! Dopoledne jsme ukončili malou etapovou hru – princezna s princem a kovářem Čumbálem zachránili Lesní říši a zničili zlého barona Grozného. Děti našly poklad, a tak celá pohádka dobře dopadla.

Odpoledne čekal závěr etapovky starší děti – jak končí Bídníci, dost možná víte, a pokud nevíte, můžete si to přečíst v knize nebo se podívat na jedno z mnoha filmových či muzikálových zpracování. My jsme příběh ukončili tradičně – v závěrečné etapě družinky bojovaly na barikádách, nicméně jednu odchylku jsme si dovolili – a také jsme vítězům předali poklad, protože ten k závěru hry prostě patří.


Večer celý tábor rozezněly oblíbené disco písně a že bylo v jídelně živo a děcka zpívaly i tancovaly jako o život, to jsme slyšeli celkem zřetelně i v hlavním srubu (který se nachází na úplně opačné straně tábora). Troufám si říct, že to byl moc povedený závěr našeho pobytu.

A abych nezapomněla, dnešní nástup, to bylo teprve něco! Takové pokřiky jsme snad nikdy nezažili, nejen že si je připravilo asi osm oddílů, ale úroveň byla doslova dechberoucí – dokonce se několikrát zpívalo. A pokřik si připravil i náš hvězdný tým z kuchyně, čímž nás mile šokoval. Spadla nám brada z vás všech a moc děkujeme!

A teď už jen zítra (vlastně dneska) všechno doklidit, naložit a vyrazíme na cestu domů. Nedá se nic dělat, překrásných čtrnáct dnů v Měsíčním údolí je u konce.

Jo a přesně takhle to vypadá, když napíšu, že to vezmu stručně… tak se nezlobte, je to v podstatě naposledy (i když pár řádků o zítřku bychom také rádi přidali).